tiistai 2. syyskuuta 2008

Vaaliteesit.

Mielestäni tasa-arvoinen, solidaarisesti ja oikeudenmukaisesti toimiva yhteiskunta, jossa yksilön ongelmat kuuluvat kaikille, on paras turva meidän kaikkien hyvinvointia ajatellen. Kenenkään ei tulisi jäädä yksin vaikeuksiensa kanssa, oli kyseessä sitten kouluun, opiskeluun, terveyteen, talouteen, työhön tai ympäristöön liittyvät ongelmat ja huolenaiheet. Oikeudenmukaisesti toimiva kunta voi ratkaista nämä ongelmat. Tähän ajatukseen liittyykin sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta kannattamani ajatus ”kunnassa kuntoon”, jonka mukaan ongelmia tulee lähteä ratkaisemaan ensisijaisesti kunnalliselta tasolta. Esimerkiksi kunnan omasta perusterveydenhuollosta on pidettävä kiinni. Paljon järkevämpää on, muualta maakunnasta saatujen kokemusten valossa, jalkauttaa erikoissairaanhoitoa terveyskeskuksiin kuin luoda keskitetysti suuria kokonaisuuksia.


Itse koen tärkeiksi asioiksi tulevissa kunnallisvaaleissa erityisesti koulutukseen, nuoriin, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä ympäristöön liittyvät kysymykset. Edellä mainittuihin panostamalla luodaan huomisen hyvinvointia Muurameen. Muuramessa koko ikäni asuneena tiedän kuntamme kehittämistarpeen olevan suuri, jotta nykyisen kaltainen hyvinvointi on mahdollista myös tulevaisuudessa. Erityisesti hallituksen kuntiin kohdistamat linjaukset tulevat tekemään seuraavan valtuuston työstä entistä haastavampaa; kehityksessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon ensisijaisesti ihmisten tarpeet, eikä taloudellinen hyöty tai kustannustehokkuus saa olla kaiken mittari. Kunnan palvelut on taattava monille, ei vain harvoille, eivätkä varallisuus tai asuinpaikka kunnassa saa olla esteenä esimerkiksi terveyspalveluiden saamisessa. Lähtökohtana voimme pitää sitä, että ihmisen hyvinvointia ei tule kilpailuttaa.


Koskaan ei pidä väheksyä yhden ihmisen vaikutusmahdollisuuksia. Varsinkin kunnissa yhden ihmisen vaikutusmahdollisuudet ovat huomattavasti suuremmat kuin valtakunnallisella tasolla. Suurin osa jokapäiväiseen elämään liittyvistä asioista päätetään juuri kunnissa, joten äänestäminen lokakuun 26. päivänä on meidän kaikkien velvollisuus. Haluaisin olla omalta osaltani parantamassa ihmisten elämää - sehän juuri on politiikan tehtävä.

Ei kommentteja: