torstai 19. maaliskuuta 2009

Tasa-arvon päivä.

Liput ovat liehuneet tänään kautta maan Minna Canthin syntymäpäivän sekä tasa-arvon päivän johdosta, Canth on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on saanut liputuspäivän. Ei ole pelkästään sattumaa, että Minna Canthin päivä on samalla tasa-arvon päivä, sillä olihan Canthin omana aikanaan merkittävä suomalaisen tasa-arvon edistäjä, erityisesti naisten oikeuksien puolestapuhuja. Vaikka Suomi on Minna Canthin ajoista kulkenut 165 vuotta eteenpäin tasa-arvon parantuessa huomattavasti, on silti vielä paljon tehtävää. Erityisesti sosiaali- ja terveyssektorilla eriarvoistuminen on lisääntynyt ja taloudellisen tilanteen kiristyessä pelkään sen lisääntyvän.


Tasa-arvon päivä ei vielä ole ihmisten keskuudessa tunnettu ja osaksi tästä syystä Keski-Suomen demarinuoret olivat kahvittamassa ihmisiä Jyväskylän kävelykadulla päivän kunniaksi. Demarinuoret oli ainoa järjestö, joka oli huomioinut päivän ja asiasta tuli paljon kiitosta, erityisesti naisilta. Naiset tuntuvatkin kokevan tasa-arvon päivän omemmakseen kuin miehet, onhan naisen euro edelleen noin 80 senttiä.


Yleisradion toimituksella oli Jyväskylässä tänään avoimet ovet ja allekirjoittaneelle tarjoutui mahdollisuus osallistua radio Keski-Suomen suoraan lähetykseen. Studiohaastattelu ei suoranaisesti käsitellyt tasa-arvoa, vaikka sivuttiinkin sitä miten vanhemmat valtuutetut ovat ottaneet näin nuoren valtuutetun vastaan. Päähuomion haastattelussa vei talouskriisin vaikutuksien heijastuminen Muurameen, lähinnä käsiteltiin opetussektoria. Kuten haastattelussakin sanoin vaikeudet ja haasteet voi nähdä myös mahdollisuuksina, jos tahtoa löytyy tarpeeksi.


Haluan toivottaa tasa-arvoisesti kaikille hyvää tasa-arvon päivää.

Ei kommentteja: